Zavarovalnica Triglav, d.d.
slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide

48. Pokal Loka 2023 - 10.- 12. februar 2023


Zavarovalnica Triglav, d.d. Knauf Insulation

Novice

48. Pokal Loka 2023

12.01.2023, 11:51

Tudi letos bo v Škofji Loki potekalo tekmovanje za mlade smučarje, tokrat že 48. Prve prijave že prihajajo.

47. Pokal Loka zelo uspešen

15.04.2022, 11:51

Smučarski klub Alpetour je s pomočjo Občine Škofja Loka in družbeno odgovornih sponzorjev tudi letos več kot uspešno izpeljal 47. Pokal Loka - eno največjih mednarodnih tekmovanj za mlade v alpskem smučanju na svetu. Častno pokroviteljstvo nad letošnjim jubilejnim tekmovanjem je prevzel predsednik Smučarske zveze Slovenije, g. Enzo Smrekar. Tekmovanje za 47. Pokal Loka je potekalo od 11. do 13. februarja 2022 v Škofji Loki in na smučišču Stari vrh nad Škofjo Loko in je bil za slovenske smučarje več kot uspešen.

Organizatorji so letos posebno pozornost namenili varni izvedbi tekmovanj, zato zaradi epidemioloških razmer letos svečane otvoritvene slovesnosti, mimohoda reprezentanc in spektakularnega nočnega paralelnega slaloma pod loškim gradom ni bilo.

Svojevrstno odprtje letošnjega Pokala Loka je bil tako letos podpis dogovora o sodelovanju med Smučarsko zvezo Slovenije in občinama Gorenja vas – Poljane in Škofja Loka, ki opredeljuje vzpostavitev nacionalnega poligona za alpske discipline za vse starostne kategorije na smučišču Stari vrh.

Pokal Loka je v skupnem seštevku z uspehi mladih slovenskih smučark in smučarjev osvojila prva reprezentanca Slovenije, pred Italijani in tretjo reprezentanco Slovenije. Skupno je od osmih prvih mest Slovenija osvojila kar pet. Med petimi slovenskimi prejemniki zlatih odličij je tudi domačinka Ana Bokal iz Smučarskega kluba Alpetour, ki je zmagala v veleslalomu v kategoriji starejših deklic. Poleg nje je še eno odličje za SK Alpetour osvojila Aja Radelj, ki je v kategoriji mlajših deklic v veleslalomu osvojila drugo mesto. Poleg Ane Bokal so prvo mesto med Slovenci osvojili še Taja Prešern, ki je zmagala med mlajšimi deklicami tako v veleslalomu kot tudi veleslalomu, Lan Vezovnik v veleslalomu za mlajše dečke in Miha Oserban v slalomu med starejšimi dečki.

Organizatorji sodelujejo z organizatorji tekme za svetovni pokal, Pokalom Vitranc, in vsako leto omogočijo, da najhitrejši tekmovalec v veleslalomu lahko nastopi na tekmovanju za svetovni pokal v Kranjski Gori kot predtekmovalec. Letos je to posebno nagrado in čast osvojil Finec Felix Maksimov.

Na tekmovanju Pokal Loka tekmujejo mladi smučarji od 12. do 16. leta starosti. Proti pričakovanjem organizatorjev se je tekmovanja v koronskih časih in ko so številni udeleženci prejšnjih izvedb Pokala Loka tekmovali na olimpijskih igrah v Pekingu, udeležilo skoraj 200 mladih iz 30 držav s celega sveta.

V izvedbo tekmovanja so vestni prostovoljci SK Alpetour in sosednjih smučarskih klubov vložili veliko truda in časa, da so pripravili proge na Starem vrhu, z umetnim snegom pa so pripravili tudi izdatno snežno podlago, ki so jo nameravali sicer uporabiti za nočni paralelni slalom pod Loškim gradom, ki pa je zaradi epidemioloških razmer žal odpadel. So pa s snežno površino razveselili otroke, ki so lahko uživali v snežnih radostih. Tiha želja organizatorjev je, da morda kakšen otrok, ki bo svoje prve smučarske zavoje naredil prav na umetnem snegu pod Loškim gradom, kasneje nastopi tudi na pravem Pokalu Loka.

Da gre pri Pokalu Loka resnično »za malo smučarsko olimpijado« priča vsaj 24 bivših tekmovalcev s Pokala Loka, ki so letos nastopili v alpskem smučanju na ZOI v Pekingu. Še ena potrditev o pomembnosti Pokala Loka je dejstvo, da so le ti osvojili kar devet olimpijskih odličij: 4 zlate (2 x Johannes Strolz, 1 x Petra Vlchova, 1 x Katharina Liensberger), 4 srebrne (1 x Johannes Strolz, 1 x Aleksander A. Kilde, 1 x Katharina Liensberger, 1 x Žan Kranjec) in eno bronasto medaljo (Aleksander A. Kilde).

Uspehi slovenskih smučarjev na Pokalu Loka in podpis dogovora za smučišče na Starem vrhu sta odlična popotnica in darilo mladim smučarkam in smučarjem, ki so tekmovali na Pokalu Loka, uspehi nekdanjih tekmovalcev Pokala Loka na ZOI v Pekingu pa potrditev, da je Pokal Loka ena izmed prvih odskočnih desk za mlade smučarje proti uspehom v svetovnem merilu.

47. Pokal Loka 2022

12.01.2022, 16:26

SK Alpetour bo tudi v letošnji sezoni izpeljal otroško mednarodno smučarsko tekmovanje Pokal Loka. Tekmovanje bo tokrat potekalo že 47., pričakujemo pa lepo mednarodno udeležbo. Mladi smučarji se bodo pomerili med tekmovalnimi količki 12. in 13. februarja 2022.

46. Pokal Loka 2021 preložen na 26.-28. marec 2021

08.02.2021, 20:35

Spoštovani,

organizacijski odbor je na osnovi priporočil NIJZ in trenutnih vladnih ukrepov v povezavi s Covid-19, sprejel odločitev, da se 46. Pokal Loka prestavi na kasnejši datum.

Nov termin je 26. - 28.3.2021

46. Pokal Loka 2021

31.01.2021, 18:50

46. Pokal Loka 2021 bo v sezoni 2020/21 potekal od 12. do 14. fenruarja 2021.

Več informacij sledi po 3. februarju 2021.

45. Pokal Loka 2020 je zaključen

16.02.2020, 19:04

45. Pokal Loka 2020 je v nedeljo s slovesno razglasitvijo rezultatov drugega dne, najboljše ekipe in dveh najboljših dečkov, ki bosta kot predtekmovalca nastopila čez slab mesec dni na tekmi za svetovni pokal Pokal Vitranc v Kranjski gori, zaključila trodnevni smučarski program v Škofji Loki in Starem vrhu.

Kljub resnično težkim pogojem in negotovosti zaradi slabih snežnih razmer smo SK Alpetour z Občino Škofja Loka, številnimi sponzorji in veliko vloženega truda šteivlnih prostovoljcev izpeljali nov vrhunski dogodek. Pri tem nam je pomagalo tudi vreme, ki je zadnje tri dni poskrbelo s kolikor toliko zimskimi temperaturami in soncem.

Rezultate si lahko ogledate spodaj v priponkah, posebna čast, sodelovanje v vlogi predtekmovalca na letošnjem veleslalomu za Svetovni pokal na Pokalu Vitranc v Kranjski Gori pa sta si priborila Filip Alexander Ragnhildstveit (NOR) in Jakob Anderlič (SLO).

Ekipno zmago so osvojili reprezentanti Norveško, drugo mest je pripadlo Sloveniji, tretje pa Avstrijcem.

Rezultati:

VSL, sobota, 15. 2. 2020
- mlajše deklice U14 >>>
- mlajši dečki U14 >>>
- starejše deklice U16 >>>
- starejši dečki U16 >>>

SL, nedelja, 16. 2. 2020
- mlajše deklice U14 >>>
- mlajši dečki U14 >>>
- starejše deklice U16 >>>
- starejši dečki U16 >>>
- ekipno >>>

45. Pokal Loka 2020

15.02.2020, 20:05

45. Pokal Loka 2020 je odprt.

Štartne liste in rezutlate lahko spremljate na: http://live.pokal-loka.si,
informacije so na voljo tudi na FB spletni strani Pokala Loka: http://www.facebook.com/pokal.loka